Us oferim una col•lecció de fotografies dels actors de la pel•lícula Freaks, de Tod Browning, pertanyents a la col•lecció particular col•leccionista suís Enrico Praloran i recopilades per Decaying Hollywood Mansions. Si be els originals varen poder-se veure al Museu de l’Elysée de Lausana (Suïssa) a una exposició anomenada La monstrueuse parade (Freaks, la desfilada dels monstres) del 2012, val la pena recuperar-les per homenatjar aquesta cinta que va ser tallada, censurada, prohibida i denigrada durant trenta anys.

freaks

La parada de los monstruos’ (coneguda també com ‘Freaks’) va ser present al nostre Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei fa anys, sent la pel•lícula sorpresa projectada pel nostre equip dins la marató de 12 hores. Un llarg metratge de terror de l’època dels anys trenta, quan el cinema de gènere començava a fer les primeres passes al món audiovisual i buscava un lloc on instal•lar-se.

Freaks narra la vida de Cleopatra, una bella trapezista que centra el seu interès en el lil•liputenc Hans, un nan que treballa al mateix circ com un dels éssers deformats que exhibeix a mode de fenomen. En Hans queda fascinat per la dona, tot i que ella només pensa en els diners que ell ha heretat. Per aquest mateix motiu ella decideix casar-se amb ell i posar-li verí al menjar per aconseguir l’herència i escapar amb el seu amant, l’ Hèrcules. El complot és descobert i els amics d’en Hans faran tot el possible perquè la Cleopatra no aconsegueixi el seu objectiu.

freaks

La pel•lícula ha servit per inspirar altres llarg metratges i series com ‘American Horror Story’, concretament la quarta temporada: Freak Show. El clàssic ‘Circ dels Horrors’ comença amb ‘Freaks’, cinta obligatòria pels amants del terrir y molt recomanada pel Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei.

Títol original: Freaks
Any: 1932
Gènere: Drama, Terror
Duració: 62 min.
País: Estats Units
Director: Tod Browning
Guió: Willis Goldbeck, Leon Gordon, Edgar Allan Woolf, Hal Smith (De Tod Robbins)
Intèrprets: Wallace Ford, Olga Baclanova, Roscoe Ates, Henry Victor, Rose Dione, Daisy Earles, Olga Roderick, Prinee Randiant.

freaks

Freaks, fotos del clàssic de 1932 de Tod Browning

Historia |