Avui anunciem no només les dates oficials per al Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2017, que manté els deu dies de durada després de l’ampliació de l’any passat, sinó també el leitmotiv per a la pròxima edició del nostre TerrorMolins.

 

TERRORMOLINS 2017: del 10 al 19 de novembre.

TerrorMolins 2017: fechas y leitmotiv

HANEKE OR THE EDGE OF HORROR

“A Michael Haneke li hem d’agrair la seva capacitat malsana per reinventar el gènere de terror, per haver traspassat les fronteres de la moralitat, per explorar els territoris més foscos que genera aquesta societat malaltissa i sense esperança a partir d’unes propostes que combinen cinema de qualitat extrema i les més profundes reflexions sobre el comportament desequilibrat i monstruós de l’ésser humà. Enguany, el director franco-austríac de les dues versions de “Funny Games”, “El vídeo de Benny”, “Caché” o “Amor” celebra el seu 75è aniversari, una efemèride que no podíem passar per alt des del TerrorMolins, el festival que en aquesta edició es preguntarà, més que mai, on és el límit del terror i fins on pot arribar el comportament quotidià de les persones quan la pertorbació s’apodera de la seva ànima. Benvinguts al món trastornat i irresistible del gran Michael Haneke. “

Albert Galera. Director Artístic del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei.

 

Si l’any passat vam dedicar el certamen a les mutacions, després d’haver-lo dedicat a les fòbies l’any 2015, enguany el nostre leitmotiv durà com a títol “Haneke or the edge of horror”. Una clara intenció d’explorar els límits d’un cinema de terror que any rere any amplia i re-formula les normes del gènere.

 

No hi a res de més personal que valorar la sensació de por que pateix, o gaudeix, cada espectador en veure una o una altra pel·lícula. Tant si són films oficialment etiquetats com thriller, com suspense, intriga, plicíac o purament de terror, cada espectador els viu de forma única en funció de la seva personalitat, estat d’ànim i receptivitat de cada moment; només cadascú pot decidir si ha tingut por en algun moment, pla o escena. És per això que és tan difícil establir un criteri general que aconsegueixi delimitar què és el terror.

 

A més, les pròpies experiències personals poden portar-nos sensacions d’autèntic terror, especialment quan una pel·lícula ens evoca un moment, una vivència o situació concrets. Per això ni hi ha dubte que tot fanàtic del gènere que tant ens entusiasma, el terror, haurà reflexionat algun cop sobre què és pot considerar terror i què no. És a dir, sobre els límits del gènere. Sobretot ens estimem el cine de terror i aquest és un debat que ens resulta apassionant.
 
TerrorMolins 2017: fechas y leitmotiv
 
Aquest any, us convidem a explorar aquest polèmic concepte amb nosaltres i comptem amb tots vosaltres per debatre, comentar, conversar i opinar sobre el leitmotiv del TerrorMolins 2017: the edge of horror.

TerrorMolins 2017: dates i leitmotiv

Molins 2017 |