The Final Girls presenta una projecció especial, a Londres, en 35mm d’una de les cintes estrella del nostre festival: The Eyes of my Mother. L’acte tindrà lloc aquest dissabte 25 de març al Picturehouse Central del West End londinenc en el marc d’aquest cicle que pretén explorar els punts de trobada entre terror i feminisme de la mà d’Olivia Howe i Anna Bogutskaya. Aquesta sèrie de projeccions fa èmfasi en el paper de les dones en el cinema de gènere tant davant com darrere de les càmeres.

Aquesta iniciativa agafa el nom del concepte “final girl”, etiqueta que s’aplica al personatge femení d’una pel·lícula de por, normalment un slasher, que esdevé l´última supervivent contra el dolent de torn i per tant es converteix en el mitjà a través del qual ens arriba la história del que ha passat. Hi ha molts exemples d’aquesta figura, des de la implacable Ripley de la saga “Alien” fins a la innocent Nancy Thompson de “Pesadilla en Elm Street”, passant per la Sidney Prescott de Scream, la Julie James de “Sé lo que hicisteis el último verano” o el personatge anomnenat Sally Hardesty a “La matanza de Texas”. Destacar també, evidentment, la Laurie de “Halloween” que interpretava l’actriu Jamie Lee Curtis.

L’òpera prima de Nicolas Pesce, The Eyes of my Mother, tracta temes com la soledat, la bogeria i l’obsessió, convertint-se així en una cinta difícil de classificar dins el gènere. Afortunadament, si no vàreu tenir l’oportunitat de veure-la al TerrorMolins 2016, aquesta pot ser una bona ocasió si sou a Londres assistint a l’acte de The Final Girls. Recordeu que parlem de la guanyadora del Premi de la Crítica d’Or del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei atorgat per Blogos de Oro.

Presentada en blanc i negre, la pel·lícula ens narra la història de com la Francisca (Kika Magalhaes), una jove que explora les seves curiositats més morboses. Vivint una existència tranquil·la en una casa de camp aïllada en algun indret de l’Amèrica rural, la vida de la Francisca és interrompuda per un visitant indesitjat trenca la seva família i desencadena una sèrie de rituals cada vegada més violents.

The eyes of my mother es veurà a Londres en 35mm

Molins 2016 |