Ens fa molt contents fer-nos ressò de la notícia de la presentació al Festival de Màlaga de l’últim treball del realitzador Haritz Zubillaga, El ataúd de cristal, en el marc de la col·laboració entre el citat festival y el Festival de Sitges.

Zubillaga va ser el guanyador del Premi al Millor Curtometratge del nostre Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei a l’edició de 2008 amb el seu curt Las horas muertas, del qual també signava el guió.

A la següent edició del TerrorMolins, la del 2009, el realitzador bilbaí va formar part del nostre Jurat junt amb Cristina Campos, Lucina Gil, Jimmy Barnatán, Xavier Rubí i Ari Lehman i posteriorment, en l’edició del 2012, es va alçar amb el Premi FILMIN del Festival peel seu curtmetratge She’s lost control.

Com sempre és un plaer seguir l’evolució de directors tan lligats al nostre TerrorMolins com Haritz Zubillaga i més en notícies relacionades amb festivals de la terra com el famós Festival de Sitges.

Sitges i Màlaga han celebrat plegats els seus respectius aniversaris amb la projecció de dos títols de l’última edició del Festival, l’espanyol El ataúd de cristal i el mexicà 1974. El primer, una coproducció de Basque Films i la productora catalana Life & Pictures, ha estat presentat pel seu director, Haritz Zubillaga, el coguionista Aitor Eneriz i l’actriu protagonista Paola Bontempi. La cinta de Zubillaga –que ha estat nomenat per la revista Variety com un dels talents a seguir del cinema espanyol– segueix un únic personatge en un escenari claustrofòbic durant una sola nit.

Haritz Zubillaga al Festival de Málaga

Actualitat |