Breu història dels logotips del Festival

Nueva imagen para terrorMolins - logo 2003El primer logotip del terrorMolins es va dissenyar l’any 2003 quan, a través de l’acord de col·laboració amb Sitges, vam passar a ser un festival, format per les mítiques «12 Hores», l’acabat de néixer «Concurs de curts» i alguna que altra activitat paral·lela. Anteriorment no havia existit mai una marca gràfica com a tal que identifiqués el què fins aleshores havia estat només un acte en forma de marató de cinema de terror.

 
 
 
 

Aquest primer logotip sorgeix arran del cartell de l’edició del 2002, obra del dissenyador Antonio Andreu. S’adopta un dels ganivets de color vermell protagonistes com a icona, sobreposant-lo damunt d’una pastilla de color negre. Aquesta serà la gràfica per poc temps ja que, el 2004, neix el logotip del cap, però només com a imatge estampada a la primera samarreta que es va produir. De fet, el logotip com element rellevant dels diferents continguts gràfics del Festival no es comença a utilitzar fins el 2006, en la 25a edició. Curiosament, aquest segon logo també es crea tenint en compte un altre cartell de nou dissenyat per Antonio Andreu, aquest cop del 2003. Podem dir doncs, que tots dos logotips són, en certa manera, fills de dos cartells obra de l’enyorat dissenyador molinenc, el qual, sigui dit de passada, també havia estat l’autor del cartell del 2001 i coautor del de 1993.

 
 
 
 

Des d’aleshores, hi ha hagut un parell d’actualitzacions. Una el 2008 d’on desapareixen els colors vermell i groc per passar a ser monocolor (en negre o en negatiu). I una altra, el 2010, quan es canvia la tipografia, aquest cop per mirar de posar-ne una de més estilitzada, que ajudés millor en la lectura i adaptació de la imatge. D’aquesta manera es forma definitivament l’actual logotip i marca del Festival.

Nota: com a curiositat, veureu que el 2002, el cartell anunciava la 19a edició, i un any més tard, es va passar a la 22a enlloc de la 20a. Això passava perquè quan es recuperà el festival el 2001, després d’haver estat més d’una dècada en estat latent, no s’havia fet una recerca exacta de les edicions fetes fins aleshores des de l’any 1973. Aquesta recerca si que es va fer dos anys més tard, d’aquí que s’hagués d’actualitzar el nombre exacte d’edicions.

 
 
 
 

Disseny de la nova identitat corporativa i reposicionament de marca del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Nueva imagen para terrorMolinsLa proposta neix de la inquietud del comitè organitzador del festival -que se celebra des de 1973- en posicionar-se com un esdeveniment cultural de referència dins el sector audiovisual nacional. La repercussió del certamen ha anat en augment però no teniem una gràfica consistent que pogués consolidar-se en les seves múltiples aplicacions.

La solució ha estat recórrer a l’imaginari popular al voltant de les pel·lícules de terror. S’ha construït el símbol M a mida, amb uns trets exagerats basats en les pel·lícules dels 80 ‘si 70’ s del gènere en qüestió.

Amb la M reivindiquem la importància i l’orgull de Molins de Rei com a localització del Festival.

La intenció és construir una marca paraigua que identifiqui el festival en totes les seves aplicacions, i que convisqui amb cada un dels cartells que es publiquen en les seves respectives edicions.

 

Nueva imagen para terrorMolins

Nova imatge pel terrorMolins

Molins 2018 |