Premis Méliès d’Or 2018

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya acull aquest any la cerimònia d’entrega dels premis Méliès d’or 2018. Climax, la nova cinta de l’argentí Gaspar Noé, ha estat l’escollida en la categoria de llargmetratge, mentre que Clanker Man, de Ben Steiner s’emportarà el premi al millor curtmetratge. I també rebrà guardó, en la categoria Méliès d’or career, el director Álex de la Iglesia, per la seva aportació al gènere fantàstic.

Els premis Méliès d’or i Méliès d’argent s’atorguen cada any a les millors pel·lícules i curtmetratges fantàstics d’Europa. Els premis reconeixen la qualitat i la creativitat, i generen una visibilitat única per les pel·lícules i els seus directors. Els guanyadors es mostren en tots els festivals de la Federació, inclosos els seus membres de suport, de manera que es fomenta la seva participació arreu del món.

La Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic és una xarxa molt unida de 24 festivals de cinema de divuit països diferents, amb una assistència global de més de 800.000 visitants, que la converteix en un agent econòmic i cultural vital en l’escena cinematogràfica fantàstica.

La seva missió és promoure produccions europees de cinema fantàstica arreu d’Europa i del món, millorant la seva visibilitat i el seu posicionament entre el públic i dins de la indústria, fomentant la seva circulació. La Federació treballar per complir aquesta missió a través de la seva xarxa de festivals a Europa, els membres de suport d’Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud, així com els premis Méliès a l’excel·lència de pel·lícules de gènere europees.

La cerimònia d’entrega del Méliès d’Or ha tingut lloc avui  dijous 11 d’octubre a les 16:30h. a l’Auditori Meliá Sitges, abans del passi del film El año de la plaga (Carlos Martín Ferrera), en el marc de Sitges 2018.

Premis Méliès d’Or 2018

Actualitat |