Premio Honorífico terrorMolins 2018: Jack Taylor

Només cal entrar en alguna web especialitzada en cinema com ara Filmaffinity o IMDB per confirmar l’enorme llegat d’aquest senyor nascut George Brown Randall a Oregon (EUA) fa 82 anys i conegut per tots els amants del cinema fantàstic de debò com Jack Taylor. Un profà no deixarà de sentir-se sorprès per la quantitat de títols en què ha treballat aquest etern galant d’intensos ulls blaus des del seu debut en 1953, al seu país d’origen, en el programa de Jack Benny compartint repartiment amb Marilyn Monroe. Després es traslladaria a Mèxic per acabar finalment a Espanya on es produeix el gruix de la seva filmografia.

Thriller, aventures, drama, eròtic, western, no hi ha gènere que se li resisteixi, però és en el fantàstic, del terror a la sci-fi, on ha deixat una empremta més profunda. En el seu intens periple cinematogràfic ha treballat a les ordres de Jesús Franco, John Milius, Ridley Scott, Roman Polanski, Vicente Aranda o Milos Forman entre molts altres, i ha estat company de repartiment de Christopher Lee, Herbert Lom, Victoria Abril, Paul Naschy, Klaus Kinsky, Iciar Bollain, Johnny Depp, Patty Shepard, Ray Milland i un inacabable i atractiu etcètera.

A banda de la nostra veneració incondicional, el nostre homenatge passa per la projecció d’un curt però sentit documental, Jack Taylor, testigo del fantástico escrit i dirigit per Diego López.

Projeccions de “Jack Taylor, testigo del fantástico” amb el director Diego López i el propi Jack Taylor:

DIVENDRES 16 DE NOVEMBRE, 18:00h – LA GÒTICA

DIVENDRES 16 DE NOVEMBRE, 21:15h – LA PENI

Premi Honorífic terrorMolins 2018: Jack Taylor

Molins 2018 |