La Mirada surrealista, leitmotiv terrorMolins 2019
 
El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2019, el terrorMolins, tindrà com a leitmotiv “La Mirada surrealista”.
 

El 1929, tot just ara fa 90 anys, dos joves inquiets i visionaris anomenats Luis Buñuel i Salvador Dalí van unir la seva percepció de l’art per crear tot un emblema del que podríem anomenar “La Mirada Surrealista”, era el naixement d’una de les obres pioneres més transcendents de la història del cinema: el curtmetratge Un chien andalou, reconvertit en una icona intemporal. Tota una manifestació a favor de la llibertat d’expressió artística a partir de les possibilitats il•limitades del surrealisme. A partir d’aleshores, els postulats establerts pel tàndem Buñuel-Dalí s’anirien desenvolupant durant el cinema contemporani, amb reformulacions conceptuals i estètiques que tindrien en aquella joia curta -de poc més de vint minuts-, el seu patró i la seva guia espiritual.

En la seva 38a edició, el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei vol retre homenatge a una efemèride tan decisiva, tot ampliant la mirada surrealista dins el cinema de terror. D’aquesta manera, enguany guinyarem l’ull –abans d’esser tallat per un ganivet- al cinema de gènere més surrealista, donant la benvinguda a les visions particulars de grans mestres, com David Lynch, Alejandro Jodorowsky, Andrzej Żuławski, Guy Maddin, Satoshi Kon i Peter Strickland, entre altres. De l’ull d’Un chien andalou a l’orella de Blue Velvet hi ha tot un món, estrany, aterrador i fascinant, que volem experimentar amb tots vosaltres. Ens acompanyareu a gaudir del Terror Molins des de la mirada surrealista?

Albert Galera, Director del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei.

 
Com ja sabeu l’edició 2019 del terrorMolins serà del 8 al 17 de novembre de 2019 i com cada any estem treballant per oferir-vos la millor programació possible

La Mirada surrealista, leitmotiv terrorMolins 2019

Molins 2019 |