Després de l’anunci de les dates de celebració i el leitmotiv del Festival, arriba un dels moments més especials per a nosaltres, la presentació del pòster oficial per a aquesta edició 2019, obra del dissenyador gràfic Joan Jarque. Com ja sabeu el leitmotiv d’aquesta edició és La Mirada Surrealista i en aquest concepte es basa el pòster del terrorMolins 2019.

 
Poster de la 38ª edición del terrorMolins

En quins elements t’has inspirat per elaborar el poster de la 38 edició?

El cartell fa una clara referència a dues pel·lícules molt importants en la història del cinema com son Un chien andalou i Blue Velvet, amdues lligades per diferents motius al cinema de terror. De fet al presentar el cartell en petit comité davant de la resta d’integrants del terrorMolins, va sorgir una frase que crec que defineix l’essència del cartell: De la mà de Buñuel a l’orella de Lynch. Essent aquestes, dues de les pel·lícules protagonistes del leitmotiv d’enguany,  la mirada surrealista,  calia fer-ne un homenatge clar i evident, per això els elements que constitueixen el bodegó són relacionats amb aquestes dues produccions.
 

Quin ha estat el procés de creació del poster?

Inspirat en l’obra de Dalí però utilitzant la tecnologia 3D, la meva intenció parteix de la idea de crear un bodegó surrealista que recordi a l’època del cinema clàssic en blanc i negre, però amb un punt de color que trenca aquesta estètica convertint-lo així en una imatge surrealista i amb força  impacte visual.
 
Making off Poster de la 38ª edición del terrorMolins
Making off Poster de la 38ª edición del terrorMolins
 
 

Bio de l´autor:

Joan Jarque, fill de la vila de Molins, es defineix com un dissenyador multidisciplinar enamorat del disseny gràfic, de la comunicació visual i del cinema del terror. Actualment s’està especialitzant en tècniques d’animació i mapping. Col·labora amb diverses empreses com a dissenyador gràfic i consultor de comunicació empresarial . La seva implicació al festival comença l’any 2014 fent de traductor i actualment és un dels dissenyadors que hi col·laboren tant en la comunicació del propi com en la realització dels mappings durant els 10 dies que dura el  certàmen.. La seva relació amb el terrorMolins començà l’any 2001 assistint al festival amb els seus pares, grans amants també del festival. Està clar que el terror el porta als gens.

Poster de la 38ª edició del terrorMolins

Molins 2019 |