La 32a edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei va tenir lloc del 29 d’octubre al 3 de novembre de 2013. Molt bon cinema de gènere amb varies premieres entre les seleccionades a competició que van confirmar el nostre creixement com a Festival. El que va començar sent una marató de 16 hores va fer 40 anys, convertint-se en un marc de referència que al 2013 va optar com a candidat per adherir-se a la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic. Varem obtenir la nostra plaça al següent any, al 2014, passant a poder atergar premis Melies de Plata com fem des d’aleshores.

Amb un pressupost de 25 mil euros, varem tenir com a leitmotif la censura al cinema de terror. Això ens va servir d’excusa per recuperar pel·lícules que no van tenir difusió en el seu moment i que segueixen essent difícils de veure pel seu contingut. Per exemple varem poder veure finalment A Serbian Film, projecció que ens habia estat prohibida anys enrere. També varem estrenar el concepte de taula rodona, ara ja habitual al Festival, en la qual representants de la indústria, la crítica i la creació vàren reflexionar sobre la censura.

Al 2013 vam passar de 9 a 12 pel·lícules de Secció Oficial d’un total de 200 cintes rebudes de tot el mon a competició.

Es va poder comprar l’abonament complert pel Festival per només 33€, que incluía totes les proyeccions incloses les sessions de curts i les 12 hores: 6 dies de programació, vora 40 projeccions entre llargs i curts. També vàrem oferir un abonament per les projeccions del dimarts 29 al dijous 31 d’octubre, 6 pel·lícules a competició i 3 retrospectives, al preu de 15€.
 
 

Poster terrorMolins 2013

Maite Pascual, autora del cartell per segon any consecutiu al 2013, va voler plasmar de manera contundent i alhora metafòrica, l’amputació que la censura representa quan incideix en qualsevol expressió artística, en aquest cas el cinema. Un tall sovint fi i precís i altres vegades (molt sovint) tant maldestre que desfigura per complert la intenció inicial del creador.
 
 

Programació terrorMolins 2013

Dimarts, 29 d’octubre
17:00h – Inauguració Secció Oficial a Competició: FOUND [Premiere Espanyola]

19:00h – Taula Rodona: La CENSURA al Cinema de Terror (Al Bar La Peni)

20:30h – Secció Oficial a Competició: SAFARI [Premiere Europea]

22:00h – Retrospectiva CENSORED: A SERBIAN FILM (Srdjan Spasojevic, 2010)


Dimecres, 30 d’octubre
17:30h – Retrospectiva CENSORED: DAWN OF THE DEAD (George A. Romero, 1978)

19:30h – Secció Oficial a Competició: THE DEMON’S ROOK

21:30h – Secció Oficial a Competició: 2/11 DIA DE LOS MUERTOS [Premiere Europea]


Dijous, 31 d’octubre
17:30h – Retrospectiva CENSORED: MEN BEHIND THE SUN (Tun Fei Mou, 1988)

19:30h – Secció Oficial a Competició: ACROSS THE RIVER

21:45h – Secció Oficial a Competició: DISCOPATH [Premiere Catalana]


Divendres, 1 de novembre
17:00h – Secció Oficial Fora de Competició: LOS INOCENTES (Gratuïta)

CURTMETRATGES: Anger of the dead (Francesco Picone. Italia), Silent Agony (Octavi Espuga), La sed animal (Rafa Dengrá), Ratas (Jota Linares), The asking room (Conrad Mess), Sequence (Carles Torrens), Sinnside (Miguel Ángel Font Bisier), De noche y de pronto (Arantxa Echevarria), Rose or the mute liars (Gregory Monro), Breathe (Toby Meakins), Relaciones cortantes (Daniel Torres), Dead Blood (Pietro Tamaro), La otra cena (Albert Blanch), No mires ahí (Daniel Romero), La videocámara de papa (Miguel Ángel Noguera), Ecos (Carlos J. Marín), La Substituta (Santi Garcia).
20:00h – Sessió Curtmetratges a Competició I: Semifinalistes

22:00h – Sessió Curtmetratges a Competició II: Finalistes

00:30h – Festa Festival Celtic [Bar Musical Celtic]


Dissabte, 2 de novembre
18:30h – Presentació DVD Thanatomorphose (Amb la presencia d’Eric Falardeau [Director])

20:00h – XXXII 12 Hores de Cinema de Terror

Pel·lícules de les 12 Horas per ordre:

Secció Oficial a Competició: WITHER

Secció Oficial a Competició: SAVAGED

Secció Oficial a Competició: VHS-2

Sessión Sorpresa Retrospectiva CENSORED

Secció Oficial a Competició: MON AMI [Premiere Espanyola]

Secció Oficial a Competició: I AM A GHOST [Premiere Catalana]

Secció Oficial a Competició: HATCHET 3
 
 

Espot terrorMolins 2013

Un any més, el realitzador Paco Ruiz va ser el responsable de l’espot, aportant aixís la seva visió personal sobre l’essència del leitmotif de la XXXII Edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei.
 
 

Palmarés terrorMolins 2013

JURAT: Javier Rueda, Julian Richards, Jordi Batlle Caminal, Éric Falardeau i Christian Hallman.

Secció Oficial Llarmetratges:

  • Millor pel·lícula: FOUND d’Scott Schirmer
  • Millor director: LORENZO BIANCHI per Across the river
  • Millor actriu: ANNA ISHIDA per I am a ghost
  • Millor actor: GAVIN BROWN per Found
  • Premi del públic: FOUND d’Scott Schirmer

 
 

Secció Oficial Curtmetratges:

  • Millor curt: DE NOCHE Y DE PRONTO d’Arantxa Echevarría
  • 2on Premi curts: NO MIRES AHÍ de Daniel Romero
  • Millors FX i maquillatge curts: LA OTRA CENA d’Albert Blanch
  • Premi VIctor Israel a la Millor interpretació: JAVIER GODINO per De noche y de pronto
  • Premi del públic al millor curt SEQUENCE de Carles Torrens

 
 

Taula rodona leitmotif CENSURA AL CINEMA DE TERROR

Recordant el terrorMolins 2013

Historia |