Martin, de George A. Romero


Cicle rareses – Sala Gòtica
 
Una de les pel·lícules menys conegudes del mestre George A. Romero (1940-2017) i, segons sembla, la seva preferida. Tal com ja va fer amb els zombis de Night of the Living Dead (1968), Romero juga a la reinterpretació del monstre clàssic, el vampir en aquesta ocasió, tornant a l’hiperrealisme que tan bon resultat li va dur en la primera pel·lícula.

Martin és un film suggerent i hipnòtic amb el gran atractiu de l’ambigua condició de Martin, que manté a l’espectador en la incògnita permanent, i la fugida de Romero de tot convencionalismes arquetípics del vampir. Tot i ser ser una pel·lícula de terror, Romero utilitza el drama del protagonista per endinsar-nos en els seus racons psicològics i ens fa participar de les seves obsessions i pors, de la seva solitud i confusió i, per descomptat, de la seva marginalitat.

Martin és un experiment atípic dins de la filmografia de Romero i farà les delícies dels aficionats al risc i dels qui prefereixen la suggestió de les imatges a l’acció. És la primera col·laboració entre Romero i el geni dels efectes especials, Tom Savini, que també interpreta el paper d’Arthur. És la pel·lícula de vampirs preferida de Guillermo del Toro.
 
Martin (1978)
 
Títol original: Martin
Any: 1978
Durada: 95 min.
País: Estats Units
Direcció: George A. Romero
Guio: George A. Romero
Música: Donald Rubinstein
Fotografia: Michael Gornick
Intèrprets: John Amplas, Lincoln Maazel, Christine Forrest, Elyane Nadeau, Sara Venable, Francine Middleton, Roger Caine, George A. Romero, Tom Savini
Productora: Laurel Entertainment Inc

Sinopsi: Martin (John Amplas) és un adolescent que es pensa que és un vampir de 85 anys. No té ullals, fa servir fulles d’afaitar, es veu als miralls i no té por ni dels crucifixos, ni dels alls ni de la llum del sol. El seu cosí Cuda (Lincoln Maazel) creu que Martin és víctima d’una maledicció i vol salvar la seva ànima peti qui peti.
 Martin
(1977) on IMDb

 
Martin (1978)
 

Martin (1978)

Films Molins 2019 |