13o Concurso de Microrelatos de Terror del terrorMolins 2019
 
El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei y la Biblioteca El Molí de Molins de Rei, han convocado la 13a edición del Concurso de Microrelatos de Terror. El objetivo del concurso es fomentar la creación literaria y el gusto por la literatura de terror.

En esta edición se han recibido 198 microrelatos, 164 en castellano y 34 en catalán, procedentes tanto del ámbito catalan, com español y del extranjero.

El palmarés de la 13a edición del Concurso de Microrelatos de Terror ha sido el siguiente:

Mejor Microrelato en lengua catalana: Substitució de Vicent G. Terol (Xàtiva, València)

Fa dies que el meu reflex als espills no em segueix del tot. Són detalls mínims. Per exemple, m’afaite i veig que ell deixa la mà quieta durant uns segons. O em mire en la superfície de vidre de l’ascensor i gira els ulls cap a un costat. Fins i tot he arribat a percebre algun somriure malèvol.

Tot i els moments de confusió, tinc clar que es tracta d’al·lucinacions, d’algun problema mental. Res a veure amb els episodis de depressió i atacs d’ansietat. Em preocupa, però ha d’haver-hi alguna solució. He augmentat la dosi d’ansiolítics, sense cap resultat.

Hui tenia cita amb el psiquiatra. Mentre m’afaitava, m’he vist estàtic en l’espill durant molta estona. Aleshores, ell m’ha fet gestos per tal que m’apropara a la superfície. Li he fet cas. En eixe instant, he sentit un contacte aquós i, de seguida, m’he trobat en l’altre costat. Quan he enfocat la mirada, l’he vist al lavabo amb el somriure malèvol. Tenia la mà alçada i subjectava un martell.

 
 
Mejor Microrelato en lengua castellana: Fascinación, de Edweine Loureiro da Silva (Saitama, Japó)

María se había enamorado tan desesperadamente de los ojos de su esposo que, en la noche de bodas, los guardó en un joyero.

 
 
Mención al Mejor Microrelato en lengua castellana: Visitante, de Melisa Ruth Pérez García (Almería)

A veces voy a lavarme los dientes noto que mi cepillo está mojado, como si alguien más lo hubiera usado. He discutido por causa de esto muchas veces con mi novio. Ahora que vivo solo, empiezo estar asustado.

 
 
I los relatos finalistes de esta edición son:

La joguina més estimada, de M.Carme Marí (Castelldefels)

Fill, de Jordi Places Rabal (Molins de Rei)

Porc amb verduretes, de Carles Garcia i Flores (Girona)

Convivència, de Albert Vilardaga

En el desván, de German Casuso Lomas

Una familia unida, de Manuel Ángel Gutiérrez Gutiérrez (Madrid)

Imperecedero, de José María Molina Romero (Jaén)

Crimen perfecto, de María Porras Alcón (San Javier, Murcia)

Prima donna, de Alicia del Rosario (Astúries)

Mamà, truquen a sa porta, de Celia Dos Santos Hernández (Eivissa, Balears)

No de nuevo, de Leonardo Pirolo (Argentina)

Palmarés Concurso de Microrelatos 2019

Molins 2019 |