L’equip de l’holandesa ‘Heresy (Witte Wieven)’, encapçalat per la protagonista, Anneke Sluiters, obre una setmana plena de presències destacades, amb Javier Pereira o Montse Ribé, entre altres.
El primer cap de setmana del TerrorMolins 2024 va penjar el cartell de ‘sold out’ a les sessions de Secció Oficial de curtmetratges i a la celebradíssima projecció de ‘La sustancia’.
Jaume Balagueró, Desirée de Fez i Jordi Sánchez Navarro, així com els equips de curtmetratges provinents d’Austràlia, Regne Unit i França, entre les presències dels primers dies de festival.
‘Parasomnia’, de Dani Noblom, i ‘Berta’, de Lucía Forner Segarra, guanyadores de la secció de curtmetratges catalans Ç-Trencada.
Després d’una inauguració on es van projectar els films Un dia al camp i La Damnée, el primer cap de setmana del 43è TerrorMolins va començar a oferir el gruix de la seva programació, amb activitats i projeccions van omplir el Teatre de La Peni. Les diverses sessions de curtmetratges, amb Ç-Trencada, Sección Oficial i TerrorKids, així les projeccions dels clàssics La matanza de Texas i ¿Quién puede matar a un niño?, i de tres esperats llargmetratges, van rematar uns primers dies en què tots els públics van poder gaudir del terror en totes les seves formes i estils.
Dissabte 9 al migdia es projectava ¿Quién puede matar a un niño?, títol emblemàtic de Narciso Ibáñez Serrador, en una sessió a la qual l’Acadèmia del Cinema Català va presentar la seva acció anual de recuperació del patrimoni cinematogràfic. En aquesta ocasió, la iniciativa estava enfocada al cinema de gènere i és per aquest motiu que el TerrorMolins acollia la projecció i la taula rodona posterior titulada “Els paisatges de les nostres pors: una geografia del gènere a Catalunya”. El cineasta Jaume Balagueró, juntament amb la crítica i programadora Desirée de Fez i el programador i comissari de l’acció Jordi Sánchez Navarro, van oferir la seva mirada sobre els espais del terror en una xerrada moderada per Tariq Porter, membre de l’equip del festival.
Dia de curtmetratge i palmarès de Ç-Trencada. El cinema català va seguir sent el protagonista de dissabte a la tarda, amb la projecció i posterior entrega de premis dels curtmetratges de la secció Ç-Trencada. La nova obra de Dani Noblom, Parasomnia, va ser una de les grans triomfadores de la tarda, guanyadora del premi del jurat. Per la seva banda, Berta, de Lucía Forner Segarra, va obtenir una menció especial del jurat i el Premi del Públic. Posteriorment, es van projectar les dues sessions de Sección Oficial de curtmetratges, amb totes les entrades venudes i la presència de cineastes com Sebastien Roignant (Puzzle; França), Colin G Cooper (Bath Bomb; Canadà) o Radheya Jegatheva (An Artist’s Curse; Austràlia), entre altres. Diumenge al matí la programació de curtmetratges va prosseguir amb la sessió TerrorKids, on infants d’entre 6 i 12 anys van gaudir d’una selecció especialment feta per la seva edat els beneficis de la qual es van destinar íntegrament a l’associació AFANOC – Nens amb Càncer.
Matí de serres mecàniques i tarda de ‘sold out’ amb La sustancia. El ritme no va afluixar el migdia i tarda de diumenge, amb la projecció de la pel·lícula homenatjada en aquesta edició, La matanza de Texas, presentada pel crític de cinema Albert Galera, i una triple sessió de tarda amb Azrael, La sustancia, amb entrades exhaurides, i V/H/S/Beyond, última entrega d’una saga habitual a la cartellera del TerrorMolins.
Passat el primer cap de setmana del certamen, la setmana començava amb un dels plats forts del festival: la sessió doble d’El baño del diablo, recentment guardonada a Sitges amb el premi a la millor pel·lícula, i Heresy (Witte Wieven), presentada per la productora Monique van Kessel i l’actriu protagonista, Anneke Sluiters. Al llarg de la setmana passaran pel festival, entre altres, els directors de Blood Star, Lawrence Jacomelli, el d’An Taibhse (The Ghost), John Farrelly, i el director i protagonista d’El instinto, Juan Albarracín i Javier Pereira, respectivament.