Tornar a Notícies

El TerrorMolins 2024 obre deu dies de cinema i activitats amb l’estrena espanyola de ‘La Damnée’

8 Nov, 2024 | 43è edició 2024, Largometrajes, Leitmotiv, Feature Films, Terrorkids

El Festival inaugura la seva 43a edició dedicada al terror rural amb l’asfixiant òpera prima del jove cineasta francès Abel Danan i el curtmetratge català ‘Un dia al camp’, presentat pel seu director, Albert Portal.

El cap de setmana començarà amb la projecció del clàssic ‘¿Quién puede matar a un niño?’, seguit d’una taula rodona amb Jordi Sánchez Navarro, Desirée de Fez i Jaume Balagueró.

Dissabte a la tarda els curtmetratges ompliran La Peni amb la secció de producció catalana Ç-Trencada i dues sessions de Secció Oficial que revaliden èxit de públic.

Diumenge serà torn de la secció infantil TerrorKids i es projectaran tres dels films més esperats del certamen, entre els quals ‘La sustancia’, que ha esgotat totes les entrades.

Paco Ruiz i l’equip de l’espot de TerrorMolins 2024

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei ha inaugurat aquest vespre la seva 43a edició, dedicada en aquesta ocasió al Terror rural en el 50è aniversari de l’estrena de The Texas Chainsaw Massacre. El Teatre de La Peni ha acollit l’estrena a l’Estat espanyol de La Damnée, debut del jove director francès Abel Danan sobre una jove comença a patir estranyes al·lucinacions després de traslladar-se a un sinistre apartament parisenc. Prèviament a la projecció de La Damnée, l’equip del festival i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, han donat la benvinguda al públic. Tot seguit, Paco Ruiz, director, juntament amb els actors Júlia Lara i Dani Andreu, han presentat l’espot oficial del TerrorMolins 2024, i Albert Portal ha presentat el seu curtmetratge Un dia al camp.


La geografia del terror.El cap de setmana del TerrorMolins comença amb la projecció del clàssic ¿Quién quiere matar a un niño?, de Narciso Ibáñez Serrador, seguida de la taula rodona “Els paisatges de les nostres pors: una geografia del gènere a Catalunya”, on participen Jordi Sánchez NavarroDesirée de Fez i Jaume Balagueró. Tot plegat forma part de l’acció de recuperació del patrimoni cinematogràfic que impulsa anualment l’Acadèmia del Cinema Català, comissariada en aquesta ocasió per l’investigador i programador Jordi Sánchez Navarro. 


El terror no té forma ni edat.El cinema català continuarà sent el protagonista de la tarda de dissabte amb la ja tradicional sessió Ç-Trencada, una mostra competitiva de curtmetratges de producció catalana entre els quals hi haurà diverses estrenes, una d’elles mundial, i nous films de directors coneguts al festival com Cris Gambín, Toni Pinel, Daniel Noblom o Ian Garrucho. Més tard serà torn dels curtmetratges de Secció Oficial, sessions que pràcticament han esgotat entrades, i el matí de diumenge seguirà el format curt amb la secció TerrorKids, dedicada a infants i acompanyada de diversos tallers i activitats. Diumenge a la tarda La Peni tornarà a omplir-se per acollir un programa triple amb les celebrades Azrael, d’E.L. Katz, La sustancia, de Coralie Fargeat, sessió que ja ha penjat el cartell de tot venut, i V/H/S/Beyond, nova entrega de la saga de curtmetratges de terror que en aquesta ocasió s’endinsa en els terrenys de la ciència-ficció. 

Comparteix-ho