Veredicto 16º Concurso de Microrrelatos de Terror

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, la Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Molins de Rei y la Biblioteca el Molí de Molins de Rei, han convocado la 16ª edición del Concurso de Microrrelatos de Terror. El objetivo del concurso es fomentar la creación literaria y el gusto por la literatura de terror.

En esta edición se han recibido 418 microrrelatos, procedentes tanto del ámbito catalán, como español y del extranjero. El veredicto de la 16ª edición del Concurso de Microrrelatos de Terror ha sido el siguiente:

Mejor Microrrelato en lengua catalanaL’escorxador, de Lluís Planellas Giné (Barcelona).

El guardià m’estira de la brida perquè entri a l’habitació. Obeeixo com una beneita perquè no s’emprenyi (té la mà llarga). Ràpidament me’n penedeixo. Això sembla la cambra dels horrors. Hi ha taques de sang a les parets i un bassal fastigós de ves a saber què escolant-se per l’aigüera. Una dona i un noi vestits de blanc estan revisant un arsenal d’instruments de tortura disposats al llarg d’una tauleta metàl·lica. Ha de tractar-se d’un error, em dic. M’he portat bé. Ni tan sols m’he queixat del menjar. Inclús vaig entregar-los el meu fill. Per què haurien de castigar-me? —Prepara els elèctrodes —diu la dona al noi —. Primer, l’atordeixes; després, la degolles, l’esbudelles i l’escorxes. Entesos? —Entesos. Què?! Pietat! Diré tot el que sé! Voleu noms? Diré noms! Però no em mateu, si us plau! Soc innocent! Ho juro! —Quina ovella més xerraire —diu el noi amanyagant-me el clatell. —Deixa’t de collonades i atordeix-la. No és més que un animal. Monstres! Assassins! Fills de…! ZUM!

*Mención especial Mejor Microrrelato en lengua catalanaNadal en família, de Jordi Places Rabal  (Molins de Rei).

Familia que bé que ens ho hem passat aquest Nadal! Sens dubte ha sigut inoblidable i espero que el següent sigui igual o fins i tot millor! Va agafar el cap del seu marit i el cap del seu fill i els va tornar a guardar a la seva cambra frigorifica fins l’any vinent.

Mejor Microrrelato en lengua castellanaEternidad, de Almudena Gutiérrez Gómez (Cartagena).

Anoche tuve una pesadilla horrible. Soñé que estaba encerrada en un sitio muy pequeño, en el que no había luz. Gritaba y gritaba, pero nadie me oía. Me he despertado de un sobresalto, y me he golpeado la cabeza con la tapa del ataúd.

*Mención especial Mejor Microrrelato en lengua castellanaLa copa, de Alejandro Gomis Arnal (Bétera, Valencia).

Cuando hube llegado a la mitad de la copa, me di cuenta de que el barman no me estaba sirviendo vino.

Premio especial “Institutos” al Mejor Microrrelato (para alumnos de centros educativos): El psiquiatre, de Lucas Santos Vizuete (Molins de Rei).

-Odio aquest hospital psiquiàtric, he estat anys aquí podrint-me i pansint-me, detesto els doctors i infermeres, amb els seus somriures hipòcrites i els seus coquetejos mal disfressats, vull tacar amb la seva sang les parets d’aquest lloc! Els desertitzaré, un d’aquests dies, uns d’aquests dies ho faré!- -Doctora… això que diu és molt sinistre- va respondre la pacient.

12/11/2022 | 17 h | Sala de Ca n’Ametller | Molins de Rei